keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joulusatu16
- Ei vitussa, Jeesus sanoo, kun yritän potkia, että jouluaattoon on enää kolme yötä.

- Ei! Mieti! Jos me ollaan jo pystytty jättään niin monta muutakin "perinnettä" pois, se jatkaa ja tuijottaa syvälle silmiin.

- Älä tutise! Ei se voi olla "niin" vaikeeta olla kirjottamatta yhtä typerää joulusatua, 
tai voi tuntua "muka" pahalta jättää hankkimatta "kaikille" omannäköisensä lahja ja päättää ettei yhtään joulukorttia.
- Ne joulut on ohi! Riittää, että tekee vaan maksalaatikon ite, ja jos on ihan pakko, saat luvan tehdä joulukakun, kun kerran haluut halkasta ne tahmaset kirsikat ja nuolla sormias.
- Mieti mitä sä haluut!

Ja Jeesus ojentaa punaisen omenan, ja me siunataan se, halkastaan se neljään osaan, poistetaan siemenkodat ja kuoritaan palaset. 
- Ennen Eevaa oli Lilith, mutta se oli liian omapäinen ja tasa-arvonen. Kyllä ny hierarkioita ja titteleitä pitää ymmärtää kunnioittaa, se jatkaa ja piirtää Forssan lehden reunaan kiemurtelevaa käärmettä.
- Mieti; miten ulkokultasta, se jatkaa ja piirtää käärmeen selkään kultatussilla sahalaitaa. 


- Missä täällä nykysessä sviitissä on kinkkumittari? se koputtaa olkapäälle, kun yritän selvittää, miten käärmeet lisääntyy; kyy kuoriutuu munasta, muttei muni.
- Hei tää omenajuttu on ollu jo aikasemmassa joulusadussa. Ei me olla mtn luomiskertomusta nyt kirjottamassa, mä vien hei tän kinkun ämpärissä parvekkeelle oottaan...
- Korppujauhoja tarvii, Jeesuus höpöttelee ja yrittää vetää parvekkeen ovee tuulelta kiinni perässään. -Vessa on siivottu ja hautakynttilät on eteisen kaapissa. Kyllä se on niin eri juttu saarnata kun tehdä...
Mä tuijotan kynttilän liekkiä, luen kolmannen kerran KonMarin lausetta, kohtaa, missä loksahtaa, ja luulen ymmärtäväni.
Jeesus kattoo mua pää vinossa, kun avaan bissen.
- Tää tuottaa paljon enemmän iloo, kun odottaa et vesi lämpee, kaataa glögi ja avaa punkkupullo, kun en huomannu kattoo, että siinä ei ookkaan kierrekorkkia, tietsäniinku. Jouluna voi vähän tehtä mitä haluu, kunhan se ei häiritse ketään. Ostaa tulppaaneja ja muuttaa omaa maailmanhistoriaansa.


Omenoita ja muita samoja tarinoita:
http://mantanhistoriaploki.blogspot.fi/2015/12/joulutarina-150-feat-jeesus-jii.html
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti