keskiviikko 21. elokuuta 2024

FTW: Ikkunanäyttely 2.0

 


Skyltfönsterutställning - Näyteikkunanäyttely

Tori Business Center, Säästöpankinkatu 2, Forssa

Forssa Textile Weekin aikana 11.8. - 18.8.2024

Kiitos TBC ikkunatilasta 💛ja Forssa Textile Week mahdollisuudesta osallistua 💛


Tänä vuonna Ikkunainstallaatio tarjoili taidetta Ruotsin valtakunnan innoittamana. Forssalaislähtöisen visuaalisen taiteentekijän Sari Kurkan uniikeissa käsinpainetuissa printeissä seikkailevat Ruotsin kuningas Eerik XIV ja 'Jättekiva-ankat'. Forssalaisen vaatesuunnittelija ja taiteilija Tanja Härmän romanttiset asut on toteutettu kierrätystekstiileistä ja Kurkan kankaista. Vierailevana tähtenä on vaatesuunnittelija ja kuvataiteilija Taika Joensuu, jonka yhdestä kappaleesta rakentuvien vaatteiden sabluunalla painetut Ruotsin inspiroimat printit ovat Dalagat ja Polkagris.




Mitenkään systemaattisesti ei tullu dokumentoitua, sitäkään, että ikkunoita pestiin, siis Sari pesi, kun ihmiset kulkivat ohitse kohti Holjia. Ja että päivystettiin ikkunassa viimisenä sunnuntaina. Kameroihin tarttunutta prosessinkulkua tässä, kohdissa kun huomattiin ja ehdittiin niitä ottaa:






























Sitten tuli leikin loppu. Nuket muutti seuraavaksi kahdeksi viikoksi Wiksbergin taidevintille ja miksautuivat Avantgarde F Shown asuihin.







Edellisen vuoden 2023 ikkunanäyttelyn kuvasarjat linkeissä:


FTW: Ikkunan viimeinen tunti


Ikkunanäyttelyn takki R2 2024:











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti